Välkommen hem till Bro Mälarstad

Bro Mälarstad är en stadsdel intill Mälaren. Med karaktären av en småstad är det en plats för alla, nära till lugnet men samtidigt inte långt från Stockholms puls. Här hittar du Brogård, våra bostadsrätter, som består av 16 lägenheter. Alla byggda med Faluhus kvalitet och energisnåla lösningar i fokus.

Våra hus har alltid det lilla extra och vi väljer genomgående material som håller hög kvalitet. De har en optimal planlösning där både funktion och design fått stå i fokus. Ett hem som är smart planerat och tilltalande är lätt att trivas i. Köken kommer från svenska Vedum och håller hög kvalitet, liksom golven från Kährs och vitvarorna från Siemens. Takhöjden på nedre plan är hela 2,7 meter, något som inte är så vanligt vid nybyggen. Tillsammans med ljusinsläppet från de stora fönsterpartierna skapar den en fantastisk känsla av rymd.

Även utsidan räknas och därför har vi till exempel valt hållbara och stilrena plåttak från Planja Trend. Dessutom har varje bostadsrätt utrustats med en mysig terrass på baksidan, där både helgfrukost och grillmiddagar kan avnjutas. Välkommen till ditt nya och moderna hem i Brogården.

Fakta och dokument

Information om omgivningen (längre ner på sidan)

BroMälarstad.se

Bilder

Bilder på denna sida är renderingar och kan avvika från verkligheten.

Bostadsväljare

Att ha nära till allt gör livet på gott humör

Information om omgivningen

Här skapas en trygg och barnvänlig ny stadsdel. Ett livsstilsområde med närhet till golf, ridsport, båtliv, bad, skridskoåkning, bär- och svampplockning. Bro Mälarstad är en stadsdel nära naturen, mellan Mälaren och Bro pendeltågsstation.

Här uppförs ca 4500 bostäder med blandad bebyggelse, både bostadsrätter, äganderätter samt hyresrätter. Vid stranden anläggs en småbåtshamn, strandpromenad och badplats.

Skola och förskola

Under 2021 öppnade Jensen en helt ny grundskola och förskola i Bro Mälarstad, i Upplands-Bro kommun. Nu är grundskolans verksamhet med elever från förskoleklass till årskurs 3 öppen och i augusti 2022 kommer det finnas plats för elever i årskurs 4-9.

Förskolan, som öppnade hösten 2021, erbjuder plats för ca 140 barn fördelat på 8 avdelningar i åldrarna 1-5 år. Skolan kommer, när det är klart, vara ett campus med plats för ca 560 elever. Skolan kommer ha ett eget tillagningskök, idrottshall och idrottsplan.

Foto: KF Fastigheter

Kommunikationer

Kommunikationerna är bra och stadsdelen ligger nära pendeltåg. In till Stockholm C tar det ca 30 minuter med pendeltåg från Bro pendeltågsstation. Det planeras även för snabbpendeltåg som förkortar restiden ytterligare. Västerås ligger ca 45 minuter bort med bil, Uppsala 50 minuter och regionala knutpunkten i Barkarby 24 minuter. Till Arlanda tar det 35 minuter med bil.

Natur och fritid

I Bro finns naturreservat, motionsspår och ett stort föreningsliv. I både Kungsängen och Bro finns nya moderna idrottsanläggningar där många föreningar tränar inom olika sporter; som fotboll, friidrott och ishockey. 

I Bro finns även tennishall, basebollplan, träningscenter och badhus med upplevelsebad. Mälaren erbjuder sommartid fantastiska möjligheter till båtliv då det finns ett flertal båtklubbar i kommunen. Där kan man även åka skridskor och längdskidor vintertid. 

I omgivningen finns flera ryttarföreningar, välkända golfbanor som Bro-Bålsta och Bro Hof Slott samt galoppbanan Bro Park. 

Längs vandringsleden Upplands-Broleden finns kulturhistoriska miljöer och möjlighet till fågelskådning. I både Bro och Kungsängen finns nya kulturhus med utbud som sagostunder, utställningar och teater.

Affärer och restauranger

I området planeras ett lokalt centrum vid pendeltåget med mataffärer. I Bro centrum finner man en bra mataffär, ett par restauranger och annan service som apotek, florist, frisör och kemtvätt. I centrum finns även vårdcentral, bibliotek och kulturhus. Vid motorvägen finns Willys-huset med stormarknad och ett par butiker. Vill du shoppa finns fler butiker i Bålsta centrum och framförallt vid Barkarby Handelsplats med bland annat IKEA och Stockholm Quality Outlet.

Golf

För den golfintresserade finns en golfbana av hög internationell standard, Bro Hof Slott Golfbana. Nordea Masters har anordnats här vid flera tillfällen.

På ca 15 minuter kör man till Bro Bålsta Golfklubb, Annika Sörenstams hemmaklubb. 

På ca 20 minuter åker man till golfbanan i Kungsängen, som tidigare arrangerat Scandinavian Masters.

Fakta

Bostadstyp: Radhus
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Antal rum: 5 rum
Boarea: 107,2 m²
Avgift: 4 422 kr/mån
Driftkostnad: 24 840 kr/år

Där livet får lite större plats

Karta

Dröm dig bort till ditt nya hem

Ansvarig mäklare

Malin Larsson

Fastighetsbyrån

Telefon: 073-443 80 55

E-post: larsson.malin@fastighetsbyran.se

Intresseanmälan