Personligt och energisnålt


 

Det är flera saker som gör oss unika. Dels att vi tillverkar några av marknadens mest energisnåla, moderna och miljövänliga hus som lämnar så litet avtryck som möjligt till framtida generationer. Och dels att vi alltid erbjuder kundanpassade lösningar och kostnadsfri konsultation med våra arkitekter. Vårt mål är att kombinera ett smart energieffektivt boende med individuella, arkitektritade lösningar.

Miljövänliga och energisnåla hus


Vi på Faluhus värnar lite extra om vår miljö. Det är därför vi tillverkar några av marknadens mest miljövänliga och energisnåla hus, vilket inte bara gör våra kunder glada genom en lägre driftskostnad, det bidrar också till en bättre miljö. En lägre energiförbrukning är ett viktigt steg mot minskade utsläpp och en sundare omgivning. I ett Faluhus kan du sova med gott samvete.

Reducera eller helt neutralisera din elförbrukning och kostnad för den med vår unika lösning med lertegelpannor med integrerade solceller.

Vår unika väggkonstruktion ger extremt låga driftskostnader, ett högt andrahandsvärde och ett trivsamt boende, både fysiskt och ekonomiskt. Att bo i ett Faluhus är helt enkelt ett miljömässigt smartare val.

Styr ditt hem med en smarta hem-lösning, identifiera ”förbrukningstjuvarna”, stäng av vattnet, styr din belysning och upptäck läckage allt och mer därtill i din app.

Läs gärna mer om produkterna på www.compare-it.se och www.rustabo.se/tak-med-integrerade-solceller.

Hemligheten ligger i väggen


Hemligheten bakom den energisnåla konstruktionen från Faluhus sitter i väggen. Med det så kallade U-värdet, som kan liknas vid husets motsvarighet till bilens bensinförbrukning, anges väggens värmeisolerande förmåga, eller om du så vill, hur energisnålt och därmed också miljövänligt ett hus är. Ju lägre U-värde desto bättre. Faluhus väggkonstruktion har U-värdet 0,12. Jämför det gärna med våra konkurrenters.

Det är den överlägsna flerskiktsväggen med tre lager isolering och en tjocklek på hela 410 mm som gör Faluhus till marknadsledare inom miljövänliga hus. En lägre energiförbrukning vid uppvärmning av ditt hem är ett viktigt steg för en bättre miljö och för att minska den globala uppvärmningen.

Våra arkitekter förverkligar dina drömmar


Alla Faluhus är arkitektritade redan från början. Våra arkitekter delar visioner kring sättet att forma arkitekturen utifrån de människor som ska använda och uppleva den. Vi utgår alltid ifrån dina önskemål och hur din tomt ser ut. Vi tar hänsyn till dina förutsättningar, din familjs situation och era gemensamma drömmar i vårt arbete att ta fram det optimala huset för just dig och din familj.

Se modellerna på den här hemsidan som en inspirationskälla inför en vidare dialog. Det första steget handlar ofta om att hitta en bra planlösning som passar din familj. Därefter funderar du på vilken stil som passar just dig… till exempel modernt, funkis eller kanske klassiskt. Utsidan kan varieras med olika fasadstilar och materialval.

Vi är alla olika


 
Efter att ha byggt hus i snart 60 år kan vi konstatera en sak med säkerhet, alla kunder är olika. Därför är det viktigt för oss som hustillverkare att bjuda in dig och din familj i processen. Förutsättningarna är olika, drömmarna likaså. Vi anpassar våra hus efter dina önskemål och krav.

Vi är experter på liggande panel


Liggande träpanel blir ett allt med populärt val när det gäller fasaden på nybyggda hus. Och det är inte så konstigt att liggande panel är trendigt och efterfrågat, det är både snyggt och praktiskt.

Om du liksom många andra vill bygga ett hus med liggande panel skall du välja ett Faluhus. Vi anses nämligen vara en av marknadens bästa tillverkare, och vi erbjuder en helt unik lösning där den liggande panelen monteras helt utan synliga spikar eller andra fästanordningar.

Faluhus har lång erfarenhet av liggande träpanel, och tillsammans med vårt systerbolag Forsgrens som har byggt med liggande panel sedan 1954 har vi utvecklat en teknik som gör våra konkurrenter avundsjuka och våra kunder glada. Kontakta din lokala säljare för mer information.

Personligare hem med Faluhus


Faluhus bygger på ett flexibelt byggsystem som ger dig möjlighet att själv forma ditt personliga hus. Baserat på dina egna preferenser och med någon av våra modeller som utgångspunkt, skapar vi ett boende som ska passa just dig och din familj. Ett personligt hus där du ska trivas, kanske resten av ditt liv.

Faluhus erbjuder två olika modellserier. Faluhus Original är serien för dig som vill vara med och påverka, som har egna idéer och som vill vara engagerad i husets utformning. Vi utgår ifrån någon av våra standardmodeller, och du kan sedan förändra och anpassa huset efter dina personliga behov. Väljer du ett ariktektritat hus från Faluhus får du flexibilitet och stor möjlighet att påverka.

Smartare hus med Faluhus Nyckel-serien


Den andra, Faluhus Nyckel-serien är serien framtagen för dig som vill ha det bästa, men som inte önskar rita ett ”eget” hus. Modellerna i den här serien har vi på Faluhus tillsammans med våra arkitekter optimerat och utvecklat för att de ska vara så smarta och anpassade som det bara går.

Planlösningen är bästa tänkbara, rummens ytor är maximerade och konstruktionen är framtagen för att vara så effektiv som möjligt. Du kan fortfarande påverka dina tillval, men själva planlösningen är redan framtagen. Fördelen för dig som kund är att du får ett optimalt hus till en lägre kostnad och med en snabbare leverans.