Historien om Faluhus


 

Vi startade 1958 och har sedan dess byggt över 15 000 hus som gett trygghet och värme åt våra kunder. Vårt signum har sedan starten varit kvalitet och energisnåla lösningar, något som vi fortfarande har som vår ledstjärna. Med 60 års historia har vi ovärderlig kunskap och erfarenhet, av vilken vi generöst delar med oss.

Därför ska du välja ett Faluhus


Vad tycker du är viktigt när du letar nytt boende? Är det att du får vara med och påverka, att du är säker på att huset håller en hög kvalitet eller att ditt hus är byggt av miljövänliga material och smarta lösningar som är snälla både mot dig, din familj och vår omvärld? Att bygga nytt är en resa i sig. Du och din familj har många val framför er – husmodell, storlek, inredning men också praktiska saker som bygglov, blanketter och termer du inte hört förut.

Det här är vår vardag. Faluhus har byggt hus i 60 år. Det har gett oss ovärderliga kunskaper och erfarenheter som gjort Faluhus till en av de ledande hustillverkarna i Sverige. Våra säljare guidar kunder varje dag, hjälper dem att hitta rätt husmodell och svarar på praktiska frågor – de finns helt enkelt till hands under hela resan.

Arkitektritat och kundanpassat


På Faluhus värderar vi frihet och ansvar högt. Vi tänker dels på friheten att välja ett hem som passar för just dig och din familj. Varje Faluhus är speciellt, långt bort från standard. Vi utgår nämligen ifrån att varje familj är unik, med individuella krav och önskemål. Det är därför vi låter alla våra kunder träffa våra arkitekter helt utan kostnad.

Faluhus bygger på ett flexibelt byggsystem som ger dig möjlighet att själv forma ditt personliga hus. Baserat på dina egna preferenser och med någon av våra modeller som utgångspunkt, skapar vi ett boende som ska passa just dig och din familj. Ett personligt hus där du ska trivas, kanske resten av ditt liv.

Vi väljer trä för miljöns skull


Genom att tillverka några av marknadens mest miljövänliga och energisnåla hem, tar vi även ansvar för vår värld och bidrar till en sund och hållbar livsstil. Våra hus byggs i trä som är det bästa byggmaterialet ur miljösynpunkt. Trä binder koldioxid och därför kan en ökad användning av träprodukter i stället för andra material bidra till att minska koldioxidutsläppen. Trä som byggmaterial ger även andra fördelar när det kommer till försurning, ozonbildning och växthuseffekten.

Varje detalj i ett Faluhus, från virket i fasaden till de interiöra valen, präglas av miljötänkande och låg energiförbrukning. Vårt signum har sedan starten varit kvalitet och energisnåla lösningar. Något som vi fortfarande har som vår ledstjärna.

Vi som småhustillverkare ser på miljöarbetet som en kontinuerlig förbättringsprocess som kräver hela vår organisations engagemang. Vi strävar alltid efter ett hållbart agerande i syfte att minska vår miljöpåverkan. Vårt miljötänk präglar både den egna tillverkningen och resurshushållning i de färdiga husen.

Vi är alla olika


 
Efter att ha byggt hus i snart 60 år kan vi konstatera en sak med säkerhet, alla kunder är olika. Därför är det viktigt för oss som hustillverkare att bjuda in dig och din familj i processen. Förutsättningarna är olika, drömmarna likaså. Vi anpassar våra hus efter dina önskemål och krav.

Originalet - vår snart 60 år långa historia


Likheterna mellan dåtidens Faluhus och de nya moderna alternativen finner man främst i vår filosofi och inställning till hantverk och kvalitet. Vår gedigna kunskap och erfarenhet visar sig i varje hus, och genom hela tillverkningsprocessen. Alla hus byggs med omsorg, med äkta material, i vår fabrik i Dalarna. Vi gör sällan två hus som är exakt lika. Själva tillverkningen sker inomhus i skydd mot regn och rusk och först när delarna är klara transporteras de till kundens tomt för att monteras.

Många kallar oss för ”originalet”, och tankarna går mot faluröda hus med vita knutar. Vi är dock mycket mer än så – Faluhus erbjuder i dag ett stort antal olika modeller, med de mest innovativa lösningarna tillgängliga. Vilken stil tilltalar dig?

Här på vår hemsida hittar du moderna funkishus, New England-hus med inspiration från den amerikanska östkusten, klassiska stadshus och traditionella trävillor. Alla med det som är typiskt för Faluhus – energisnålt, smart och arkitektritat.