Solarvet

Ett vackert hus med härlig rymd.

Fakta

Hustyp: 1-planshus

Antal rum: 5 st

Boyta: 138 m2

Byggyta: 156,7 m2

Bruttoarea: 156,7 m2

Planlösning

Inspiration

Fasad

Solarvet

Solarvet är vår tolkning av de gamla kapell som byggdes runt om i Sverige i slutet av 1800 och in på 1900-talet. Den strama estetiken med minimala takfot och de sakrala fönstren i gaveln ger en unik känsla och utseende.

Till vänster från entrén har vi samlat alla sovrum där master bedroom även har en walk in closet, tvätt/apparatrum samt badrum finne du även i den mer privata delen av huset. Allrummet i denna del kan enkelt göras till ett extra sovrum eller arbetsrum vilket skapar flexibilitet beroende på behovet. Kök ock vardagsrum har ryggåstak med härlig rymd och de stora fönstren skapar ett härligt ljus, fina ytor som inbjuder till umgänge. Från de helglasade altandörrarna i vardagsrummet kliver du rakt ut på altanen och njuter av den arla morgonluften.

Är du intresserad?

Är du intresserad, eller vill veta mer om den här husmodellen? Tveka inte att kontakta din lokala säljare! Våra lokala säljare finns nära dig. De delar med sig av sin ovärderlig kunskap om våra modeller och de kan din lokala marknad.

Frågor och svar

Absolut, alla våra arkitektritade hus baseras på ett flexibelt byggsystem som ger dig möjlighet att vara med och påverka dess utformning.

Att ändra planlösningar eller utseende kostar inget extra utan Du som kund betalar endast för kostnaden för huset, tjänsten är en service som vi tillhandahåller
Absolut! Det finns möjlighet att få kostnadsfri konsultation av vår arkitekt.
Ja visst! Vi anpassar Dina ritningar till vår produktion och skapar ditt drömboende!
Vi på Faluhus har vi valt att generöst utrusta husen i sitt standardutförande, som kund skall Du inte behöva fundera på hur mycket extra du behöver lägga till för att få ett funktionellt hus. Hos oss är det tex. Standard med golvvärme på övre plan, marknadsledande vägg och isoleringstjocklek, 15mm trägolv, ektrappa, induktion i köket, bara välkända svenska leverantörer. Se även leveransdeklarationen.
Detta beror helt på husmodell, storlek, entreprenadform, hur mycket Du önskar att göra själv etc. Din lokala säljare gör en produktionskostnadskalkyl på ditt hus innan avtal tecknas. Faluhus har ett nyckelfärdigt pris.

Vi tillverkar våra hus i hjärtat av Dalarna i vår fabrik i Borlänge, vi tillverkar husen i storblock i en effektiv, rationell och kontrollerad miljö. Allt arbete utförs fortfarande ”för hand” vilket medför allra högsta kvalitet och flexibilitet. Huset levereras till byggplats med lastbil med kran vilket medför att Du som kund eller entreprenören inte behöver ordna med egen kran. Detta ingår i huspriset.

Med frånluftsvärme eller med markvärmepump från Nibe. På Faluhus har du alltid golvvärme som standard i alla plan.

På Faluhus har vi en av marknadens kraftigaste väggkonstruktioner i tre skikt med U-värde på 0,12W/m2K och våra hus klarar med stor marginal dagens energikrav. Se uträkning genom att klicka här. (Länken är i form av en PPT) Vissa av våra hus klarar vid provtryckning till och med kraven för passivhus.

Färdigställande och Nybyggnadsförsäkring ingår i priset liksom Villabyggarförsäkring på ett år samt kontroll och slutbesiktning, allt för ett tryggt husbygge.

Vi har snart 60 års erfarenhet av att bygga energieffektiva trähus av högsta kvalitet. Vi på Faluhus är mycket stolta över att vi har en av branschens absolut lägsta skadekostnader enligt Gar-Bo.

Alla våra säljare är auktoriserade trähusförsäljare genom branschorganisationen TMF och har många års erfarenhet av att bygga hus. Alla våra säljare är vana att sälja och bygga hus utanför sin hemkommun och har upparbetade nätverk med entreprenörer och markägare.