Historien om Faluhus

Vi startade 1958 och har sedan dess byggt över 15 000 hus som gett trygghet och värme åt våra kunder. Vårt signum har sedan starten varit kvalitet och energisnåla lösningar, något som vi fortfarande har som vår ledstjärna. Med 60 års historia har vi ovärderlig kunskap och erfarenhet, av vilken vi generöst delar med oss.

Originalet - vår snart 60 år långa historia

Likheterna mellan dåtidens Faluhus och de nya moderna alternativen finner man främst i vår filosofi och inställning till hantverk och kvalitet. Vår gedigna kunskap och erfarenhet visar sig i varje hus, och genom hela tillverkningsprocessen. Alla hus byggs med omsorg, med äkta material, i vår fabrik i Dalarna. Vi gör sällan två hus som är exakt lika. Själva tillverkningen sker inomhus i skydd mot regn och rusk och först när delarna är klara transporteras de till kundens tomt för att monteras.

Många kallar oss för ”originalet”, och tankarna går mot faluröda hus med vita knutar. Vi är dock mycket mer än så – Faluhus erbjuder i dag ett stort antal olika modeller, med de mest innovativa lösningarna tillgängliga. Vilken stil tilltalar dig?

Här på vår hemsida hittar du moderna funkishus, New England-hus med inspiration från den amerikanska östkusten, klassiska stadshus och traditionella trävillor. Alla med det som är typiskt för Faluhus – energisnålt, smart och arkitektritat.

Personligt och energisnålt

Det är flera saker som gör oss unika. Dels att vi tillverkar några av marknadens mest energisnåla, moderna och miljövänliga hus som lämnar så litet avtryck som möjligt till framtida generationer. Och dels att vi alltid erbjuder kundanpassade lösningar och kostnadsfri konsultation med våra arkitekter. Vårt mål är att kombinera ett smart energieffektivt boende med individuella, arkitektritade lösningar.

Våra arkitekter förverkligar dina drömmar

Alla Faluhus är arkitektritade redan från början. Våra arkitekter delar visioner kring sättet att forma arkitekturen utifrån de människor som ska använda och uppleva den. Vi utgår alltid ifrån dina önskemål och hur din tomt ser ut. Vi tar hänsyn till dina förutsättningar, din familjs situation och era gemensamma drömmar i vårt arbete att ta fram det optimala huset för just dig och din familj.

Se modellerna på den här hemsidan som en inspirationskälla inför en vidare dialog. Det första steget handlar ofta om att hitta en bra planlösning som passar din familj. Därefter funderar du på vilken stil som passar just dig… till exempel modernt, funkis eller kanske klassiskt. Utsidan kan varieras med olika fasadstilar och materialval.